ВижМеждународен литературен фестивал за деца и младежи

Изложба „Магията на писаното слово“

Изложби Новини
Галерия „Мисията“ Map

Една тематична майска изложба посветена на петата годишнина от основаването на магистърска програма „Калиграфия“ към катедра „Плакат и визуална комуникация“ в НХА.

Настоящата изложба представя творби на дипломирани и настоящи студенти в магистърската програма.

Калиграфията сама по себе си е извънредно сложна материя, която изисква от пишещия я, максимална концентрация и изключителна упоритост за постигане на необходимия резултат.

От момента на създаването на тази магистърска програма, хората, които са били част от нея, са именно такива – отдадени до крайност на каузата „калиграфия“. Пет поредни години магията на калиграфията се случва, различна откъм индивидуалност на всеки един студент, и обща като сила и мощ на крайния резултат. Свободата и размаха при изразяване на творческите идеи е несравним с нищо друго, което е очевидно и видимо в работите съставящи настоящата изложба. Интересен е фактът, че тя съдържа творби от т.н. „преди“, „по време на“, и „след“ обучението в магистърската програма, което е реална възможност да се проследи творческото израстване на всеки един от студентите.

Очевидния извод е, че всеки един от тях, независимо от по-нататъшния си път на развитие, пази в сърцето си любовта към калиграфията и прилага нейните принципи – творчески и житейски.

Към изложбата има предвидена и арт-работилница, в която всеки желаещ би могъл да се потопи в магията на калиграфията, с помоща на настоящите студенти от програмата.

Проф. д-р Кристина Борисова
Ръководител на Магистърска програма „Калиграфия“

Източник: НХА

Откриване: 18 май 2019 г., 15:00 ч. 

Място: Галерия „Мисията“ на Държавния културен институт към МВнР, ул. „Александър Жендов“ №2

Закриване: 22 май 2019 г.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.