Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

100 птици в Епископската базилика на Филипопол

Scheduled Ивенти Новини
Епископска базилика на Филипопол Map

На 3 март, неделя, от 11:00 ч. до 12:00 ч. детската писателка и пръв приятел на животните Елена Павлова ще гостува на Голямата базилика на Пловдив, за да представи тривия играта, която разработват с Милена Радева, озаглавена „100 птици“ и да подари 50 комплекта* от нея на най-любопитните посетители.

Играта е вдъхновена от уникалните мозайки на пернати в базиликата и цели да популяризира сред подрастващите богатото ни културно наследство, като го представи по достъпен и забавен начин. Тя се състои от 52 карти с въпроси и отговори, игрално табло, 4 цветни пула, инструкции и кратка информация за изобразените птици, сгушени в семпла и удобна за път кутия.

Проектът „100 птици“ се реализира от Съюза на българските илюстратори с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и в партньорство с общински институт „Старинен Пловдив“.

Представянето на играта „100 птици“ ще бъде придружено от изложба (от 26 февруари 2024 г.) от единадесет образователни табла с допълнителна информация за част от пернатите артефакти в Голямата Базилика, която може да бъде посетена всеки ден от седмицата между 9:00 ч. – 18:00 ч. Вход: 12.00 лв. за възрастни и 5.00 лв. за ученици.
* До изчерпване на количествата!

Представяне: 3 март 2024 г., 11:00 ч.
Място: гр. Пловдив, бул. „Княгиня Мария Луиза“ №2

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.