Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

SoEXHIBITION – Същества и случки

Scheduled Изложби Новини
SOHO Map

Казват февруари месец бил този на любовта, а пък „водещият“ цвят бил розовия. Добре. Тогава ще ви покажем една изложба, изпълнена с много от това чувство и цвят – любов към всички чудати същества, които се спотайват из илюстрациите ѝ и „водеща фигура“ фламинго – розово, разбира се.

SOHO ще ви представи света на Елена или накратко Лени – архитект по професия и илюстратор и „нещотърсач“ по душа. Не излиза без любимите си моливи, писалка, гумичка, ножче и поне два тефтера, които изпълва със скици на хората, които среща и случващите им се неща, а вкъщи ги превръща в симпатични животински персонажи. В чантата ѝ винаги се спотайва поне по една симпатична оранжева! лисица, докато за останалото никога не се знае. Стилът ѝ може да се определи като наивизъм с леко анимационен характер, където точните контури срещат непредвидимостта на акварела. Харесва ѝ да кара хората да се усмихват и откриват по нещо от себе си в рисунките ѝ.

“Същества и случки” включва серия от селектирани, но най-вече специално създадени за повода илюстрации. Ако следите Leni’s Lines, може би сте виждали някои от първите. На живо обаче ще откриете нови неподозирани детайли, като например отблясъците на керемидите от любим неин град, благодарение на специалните боички със стрит полускъпоценен камък или доизрисувани сцени със стари познайници. Ако и все още не сте се срещали с нейния цветен свят, то това би било един чудесен повод тя лично да ви въведе.

Тази изложба е за всички, които виждат в ежедневието си пъстри и весели картини, или пък които биха искали да ги виждат. Но най-вече за всички, на които чудатите същества са им близки до природата.

Източник: FB event

Откриване: 1 февруари 2018 г., 19:00 ч.

Закриване: 28 февруари 2018 г.

Място: SOHO, ул. Искър №4

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.