Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

„Year of branches“

Scheduled Изложби Новини
Rubik Art Center Map
Diana Naneva a.k.a. Functional Neighbour е илюстратор на свободна практика от Варна с известен афинитет към комиксите и поезията. През последните години работи върху собствени и съвместни проекти предимно в областта на комикса, със сценаристи от страната и чужбина.
Черпи идеи и вдъхновение от лични преживявания, обкръжение и заобикаляща среда. В личното си творчество предпочита да илюстрира чистите емоции и чувства.
Година на клониСъвместен авторски проект на Дияна Нанева и Тони Пашова

Година на клони е арт сборник съдържащ в себе си 33 илюстрации и 6 миниатюри поезия, вдъхновени през изминалата 2017-та година, в промени на местоположения, градове, състояния, възходи, падения – невероятно много и невероятно кратки за осмисляне. В крайна сметка, въпреки промените и постоянната преходност, рисуването и писането остават в края или в много ранната част на деня като непроменлив навик и средство за откровение.

Годината на клони признава за грешките си, пътуването в непознатото, самоосъзнаването и самоосъждането си. Признава за счупеното и пукота от него, синините и белезите от ударите, по себе си и по другите.

Камъни нямаше. Пръчките и сноповете бяха достатъчно безпощадни.

Представянето ще започне в 19:00 с презентация и one night stand изложба. Ще си говорим за процесът, стари и нови издания, съвместни проекти, илюстрация и комикси, ще разглеждаме скицници. Носете си настроението, себе си и евентуални въпроси.

Източник: FB event

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.