Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Frankfurter Buchmesse 2020

Един, ако не най-големият, международен панаир на книгата – Франкфурт, все още не знаем дали ще се състои. По предварителни планове изложението за книжния бизнес трябва да се проведе от 14 до 18 октомври 2020 г., но до този момент нямаме ясна позиция от тяхна страна. Ето какво заяви Юрген Боос, директор на Frankfurter Buchmesse, за предстоящите планове за германските колективни щандове на международните панаири на книгата. Както може би знаете, Frankfurter Buchmesse присъства със самостоятелен щанд на много книжни изложения.

„Frankfurter Buchmesse (14-18 октомври 2020 г.) би искал да изрази своята загриженост за всички, засегнати от новия коронавирус. Нашите мисли са с всички онези колеги в издателската индустрия, които бяха засегнати. Решенията се взимат в имаето на здравето и безопасността на нашите изложители и служители.

Екипът на Frankfurter Buchmesse сега пренасрочва присъствието на Германия като почетен гост на панаира на книгите в Солун, който беше отложен.

Livre Paris (20-23 март 2020 г.), Лондонски панаир на книгата (10-12 март 2020 г.), SXSW Conference & Festivals SXSW в Остин, Тексас (13-22 март 2020 г.), Международен панаир на книгата в Абу Даби (15-21 април 2020 г.) и панаирът на детската книга в Болоня са отменени от организаторите им.

Frankfurter Buchmesse ще организира изявата си на Feria International del Libro de Buenos Aires (28 април-18 май 2020 г.) заедно със своите партньори, както е планирано, въз основа на това, което е известно в момента и предмета на решенията, взети от всеки организатор на панаир.

Все още преценяваме участието си в международното книжно изложение в Тайпе, отложено за 7-12 май 2020 г. Участието в Международния панаир на книгата в Техеран е отменено.

Frankfurter Buchmesse е в постоянен контакт с всички международни организации и Германското федерално външно министерство и внимателно следи развитието на събитията в момента на тяхното възникване.“

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.