Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Изложба научни илюстрации „Чудесата на природата: от семе до гора“

Scheduled Изложби Новини
Комплекс Антична Сердика - Ларгото Map

WWF България и Дружеството на анималистите, флористите и научните илюстратори ДАФНИ обединяват усилия в изложбата „Чудесата на природата: от семе до гора“, за да представят ключовите условия за успешно залесяване и горското богатство, което трябва да опазим.

Здравите гори са изключително важни за благоденствието на хората и природата.
Освен дом на дивите животни, те осигуряват за нас чист въздух, питейна вода, суровини, защита от наводнения, смекчаване на измененията в климата чрез улавяне на въглерода. Но продължителни суши, горещини, пожари и силни бури, следствие от климатичните промени, както и незаконният дърводобив и други човешки дейности, са голяма заплаха за тях.

Повече от ясно е, че е жизнено необходимо за нас – хората, да обединим спешно сили в опазването на горите. За много от нас това често означава едно – залесявания! От тях обаче има реална полза само когато са спазени някои изисквания. Създаването на нови гори е далеч по-сложен и дълъг процес, отколкото предполагаме. Той нито започва, нито приключва с поставянето на фиданка в почвата.

Югозападното държавно предприятие ЮЗДП-ДП (@GoriUZBulgaria) и природозащитната организация WWF България работят в партньорство за възстановяването на гори, устойчиви към климатичните промени, в защитени зони от екологичната мрежа „Натура 2000“. В рамките на проект LIFE Reforest ще бъдат залесени близо 1 милион фиданки!

Откриване: 6 април 2023 г., 18:00 ч.
Място: Комплекс Антична Сердика – Ларгото, бул. „Мария Луиза“ №2

Източник: Facebook event

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.