Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

A-tribute

Scheduled Изложби Новини
Gifted Sofia Map

Дванадесет мастилени момичета с плътни устни, издължени вратове и гъсти вежди, родени от взаимоотношенията между туш и перо.
Дванадесет поредни месеца, интерпретирани чрез монохромни илюстрации, улавящи есенцията на всеки от тях.
Един календар, разкриващ нетрадиционния прочит на момичетата от woohoo studio върху различни обичаи и съпътстващите ги характеристики и чудатости.
Чрез рисунките си Виктория и Мариана ни срещат с традиционни ритуали – от юнското билкобране на Еньовден до наскоро нашумялото отбелязване на Movember с пускане на мустаци и брада с кауза.
Необичайните и особено колоритни (въпреки липсата на цвят:) женски типажи загатват за същината на честванията, като едновременно с това са и самостоятелни завършени изображения, разказващи своята история. Именно затова момичетата са се погрижили, съчетавайки естетика и функционалност в календара, след време илюстрациите да заживеят нов живот като самостоятелни картички, подходящи за послание към далечен приятел или пък да се превърнат в почетни гости на стената в хола или офиса. Предвидливо са отбелязали чат от фазите на Луната отново с помощта на изключително изчистени дизайнерски решения, подготвяйки ни кога точно ще ни хванат лудите, за да предприемем действия овреме!
С момичетата на и от woohoo studio ще можем да се срещнем на 15 декември в галерия GIFTED, където освен с изкуство, ще стоплим и душата с чашка, две, три греяно вино.

Откриване: 15 декември 2017 г.

Закриване: 30 декември 2017 г.

Място: Gifted Sofia, ул Денкоглу №24

Източник: FB event

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.