Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Александра Георгиева, Александър Игнатов и Анна Цочева

Александра Георгиева е родена на 28 февруари 1997 г. в гр. София. 2016 г. завършва Националната гимназия за приложни изкуства „Свети Лука” със специалност „Рекламна графика”. По-късно същата година кандидатства в Националната художествена академия, където е приета със специалност „ Книга и печатна графика”.

От ранна възраст има участия на театрални сцени, телевизионни предавания и реклами за различни компании. Част е от вокално-театрална формация „Врабчета”, в която се занимава с танци,пеене и актьорско майсторство в продължение на 15 години, а от 2017 насам започва и като хореограф в самата група. На 15 август 2014 година създава първия си проект – „Очите на София”- кампания срещу агресията в градската среда. През периода 2013-2016 г. участва в множество конкурси за рисуване,независими проекти и проекти по програма на „Еразъм”. На 16 май 2016 година открива първата си самостоятелна изложба „Плежър” на тема детски илюстрации. През 2017 г. издава и илюстрира първата си книга „Спомените им и след това” от Димитрис Георгиев и гост автори, вдъхновена от самата изложба с илюстрации от нея.

Александра Георгиева “Без име” 2017

 

Даскалото, в което прекарах доста време – НУИ Добри Христов Варна – скулптура След това 3 години в shitty UK – Game art design BA. В момента се занимавам с илюстрация главно дигитална за най-различни проекти – книги, игри, филми и други Ако ви харесва това което виждате, може да ме намерите тук там and in your closet.

https://www.artstation.com/ignatov

https://www.artstation.com/ignatov

Александър Игнаmов “Lawrence” 2017

Анна Цочева е родена през 1985 г. в София и завършва Националната Художествена Академия, спец. „Консервация и Реставрация”. Участва в множество български и международни работилници и обучения по илюстрация, комикси и анимация – в Испания, Естония, Англия, Австрия, Холандия и др.

От 2011 г. работи като илюстратор на свободна практика и води курсове за рисуване на комикси в школата си „Манга Академия”. Участва в организацията на редица събития и конкурси у нас, свързани с комикси- Анивенчър 2008-2011, Комикс Форум 2017 и др.

Aнна Цочева “Обезкуражи злото” 2017

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.