Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Bologna Children’s Book Fair отново онлайн!

from to
Moved Online Болоня Новини
BolognaFiere Map

За всички, които бяхме устремили поглед, изпълнен с надежда и очакване, към тазгодишното издание на Bologna Children’s Book Fair… отменете резервациите и полетите си, оставаме си вкъщи пред компютрите. Bologna Children’s Book Fair 2021 ще се проведе отново онлайн, но пък датите остават непроменени – 14-17 юни 2021!

Въпреки всички световни ограничения, въпреки уж отпадащите противоепидемиологични мерки и въпреки все по-големите проценти на ваксинация, както в Италия, така и в световен мащаб, организаторите за втора поредна година взеха трудното решение панаирът да се проведе онлайн. Ще си призная, че напук на огромното ми желание да посетя това уникално събитие и макар че вече съм ваксинирана, а и успях да изляза, че и да се върна, от границите на България тази година, аз също не си направих планове за Болоня. Нещо вътре в мен не можеше да повярва, че BolognaFiere отново ще обедини света под един покрив.

Директорът на BCBF Елена Пасоли написа до нас, медиите: „Магията на BCBF е неговата гъвкавост, невероятното разнообразие от съдържание, тя предлага неумолимо търсене на новото, различните гласове и култури, които се срещат на сцената в Болоня. Нашият ангажимент при подготовката на второто онлайн издание беше именно това: да пресъздадем колкото се може повече истинската същност на BCBF, предлагайки в същото време ефективен пазар и a изчерпателна програма от събития, награди и срещи. Както през изминалата пандемична година, така и през тази, ние организирахме много успешни онлайн събития чрез новия ни Open-Up: BCBF Skill Box и почувствахме, че и този път ще се справим със задачата за BCBF 2021 онлайн. Научихме, че правилната дигитална организация, съчетана с личния търговски нюх, може да има не само блестящо настояще, но и невероятно бъдеще по отношение на непрекъснат диалог с детската общност за книги и съдържание, което е така важно за нас.“

В края на тази не особено ведра новина, Болоня ни обещава, че през 2022 г. ще се видим лице в лице на тяхна територия. Отново през пролетта и отново под покрива на BolognaFiere. Датите вече са ясни – 21-24 март 2022!

Ние ще се опитаме да сме там, за да ви направим отново част от най-голямото книжно събитие на света, а до тогава – следете онлайн събитията на панаира, част от които ще споделяме и в нашия сайт.

Текст: Милена Радева

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.