Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Bologna Children’s Book Fair отново онлайн!

from to
Moved Online ical Google outlook Болоня Новини
BolognaFiere Map

За всички, които бяхме устремили поглед, изпълнен с надежда и очакване, към тазгодишното издание на Bologna Children’s Book Fair… отменете резервациите и полетите си, оставаме си вкъщи пред компютрите. Bologna Children’s Book Fair 2021 ще се проведе отново онлайн, но пък датите остават непроменени – 14-17 юни 2021!

Въпреки всички световни ограничения, въпреки уж отпадащите противоепидемиологични мерки и въпреки все по-големите проценти на ваксинация, както в Италия, така и в световен мащаб, организаторите за втора поредна година взеха трудното решение панаирът да се проведе онлайн. Ще си призная, че напук на огромното ми желание да посетя това уникално събитие и макар че вече съм ваксинирана, а и успях да изляза, че и да се върна, от границите на България тази година, аз също не си направих планове за Болоня. Нещо вътре в мен не можеше да повярва, че BolognaFiere отново ще обедини света под един покрив.

Директорът на BCBF Елена Пасоли написа до нас, медиите: „Магията на BCBF е неговата гъвкавост, невероятното разнообразие от съдържание, тя предлага неумолимо търсене на новото, различните гласове и култури, които се срещат на сцената в Болоня. Нашият ангажимент при подготовката на второто онлайн издание беше именно това: да пресъздадем колкото се може повече истинската същност на BCBF, предлагайки в същото време ефективен пазар и a изчерпателна програма от събития, награди и срещи. Както през изминалата пандемична година, така и през тази, ние организирахме много успешни онлайн събития чрез новия ни Open-Up: BCBF Skill Box и почувствахме, че и този път ще се справим със задачата за BCBF 2021 онлайн. Научихме, че правилната дигитална организация, съчетана с личния търговски нюх, може да има не само блестящо настояще, но и невероятно бъдеще по отношение на непрекъснат диалог с детската общност за книги и съдържание, което е така важно за нас.“

В края на тази не особено ведра новина, Болоня ни обещава, че през 2022 г. ще се видим лице в лице на тяхна територия. Отново през пролетта и отново под покрива на BolognaFiere. Датите вече са ясни – 21-24 март 2022!

Ние ще се опитаме да сме там, за да ви направим отново част от най-голямото книжно събитие на света, а до тогава – следете онлайн събитията на панаира, част от които ще споделяме и в нашия сайт.

Текст: Милена Радева

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.