Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Bologna Children’s Special Online Edition 2020

Както вече казахме, това, че не сме в Болоня, не значи, че няма Болоня! Най-големият панаир за детски книги в света тази година ще се проведе изцяло онлайн. Ето само малка част от това, което предстои в слеващите 4 дни.

От 4 до 7 май специалното онлайн издание на BCBF ще поднесе богата програма от събития за всички. Централен етап ще бъде BCBF Global Rights Exchange – център за търговия с права онлайн, отворен до края на годината и създаден благодарение на сътрудничеството между BolognaFiere и PubMatch.

BCBF представя и чисто новото си дигитално пространство за изложби, галерии на BCBF, включващо уникална програма: Изложба на илюстратори през 2020 г. – представена за първи път на публиката – самостоятелната изложба на Хасан Мусави, автор на тазгодишната корица на Illustrators Annual, и витрината по случай 10-ата годишнина от Международната награда за илюстрация BCBF – Fundación SM; и след това „Илюстратори за Джани Родари: Италианско съвършенство и децата – зрители“, изложба, фокусирана върху връзката между ранното детство и сценичните изкуства. И накрая, витрината на конкурса за Silent Book – Gianni De Conno Award и книжното изложение на United Nations SDG Book Club project.

Онлайн изданието BCBF подчертава своята централна роля в присвояването на по-престижните международни награди в детското издателство: обявяването на носителите на наградата Болоня за най-добри детски издатели на годината и популяризирането на наградата BolognaRagazzi с видеоинтервюта на победителите в изданието 2020 г. и ексклузивни трейлъри на книги, създадени от BCBF, за да покажат магията на тези заглавия на издателската общност. Освен това, Bologna Licensing Awards, победителите в Ars in Fabula – Grant Award и конкурса за превод In altre Parole. И накрая, победителите в Premio Strega Ragazze e Ragazzi, излъчени на живо, и обявяването на победителите в наградата Ханс Кристиан Андерсен също ще бъдат направени.

Всичко това и много повече ще бъде представено в чисто новото онлайн списание BCBF на списание Fairtales – блог, предлагащ непрекъснато актуализирана информация за панаира, включително специално съдържание, интервюта и изключителни проучвания.

Ето какво казаха организаторите дни преди началото, а цялата онлайн програма ще можете да откриете тук – Program online edition 2020.

Хайде отново да се срещнем в Болоня!

Уважаеми приятели на BCBF,

С радост съобщаваме, че днес, Световният ден на книгата и авторските права, официално стартирахме специалното онлайн издание на BCBF. От 4 до 7 май 2020 г. ще се събираме, макар и на разстояние, за бизнес срещи и обмени, надяваме се, че ще бъдат стимулиращи и възнаграждаващи, въпреки необичайния формат.

Това бяха забързани, но наистина удовлетворяващи седмици, през които екипът на BCBF на BolognaFiere, всички работещи от вкъщи, се обединиха заедно с всички външни колеги.

Както ще видите, ние направихме онлайн всички онези специални качества, които изграждат BCBF, създавайки същата атмосфера, с допълнителния интерес да разширим аудиторията си, за да достигнем до хората по цял ​​свят, които вече ще могат да се свържат и открият прекрасните книги за деца и изключителните професионалисти, които ги създават и правят достъпни.

И няма всичко да свърши на 7 май! Програмите и онлайн срещите ще продължат и през следващите месеци, за да предложат на тази професионална общност преходен център през месеците, преди да се срещнем отново в Болоня догодина.

Насладете се на панаира на книгите!
Elena Pasoli
Изпълнителен мениджър

Barbara Zanigni
Дигитален маркетинг и мениджър за комуникации

 

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.