Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Борис Праматаров с изложба по време на Порт Прим Арт Фест 2017

Scheduled Изложби Новини
Експозиционен център "Флора" Map

Експозиционен център „Флора“, Бургас е мястото, където ще се проведат събитията в четвъртия ден от Порт Прим Арт Фест. На 12 октомври 2017 г. (четвъртък), в 17:00 часа стартират симултантно общо три срещи с творци.

Първите две, са посветени на поезията. Очаква ви литературно и творческо представяне на Иво Рафаилов и неговите „Изброими изкушения“ и Йорданка Белева и „Пропуснатият момент“. Авторите ще представи носителят на награда „Рицар на книгата“ за представяне на българската книга в медиите – журналистът и поет Силвия Чолева.

 

Третата среща във „Флора“-та, част от Порт Прим Арт Фест, е с изложба графики и арт – книги на визуалния артист Борис Праматаров. Завършил е магистратура по графичен дизайн в Кралската академия за изящни изкуства в Гент, Белгия. Има няколко самостоятелни изложби – в София, Брюксел и Белград и участва в много групови изложения – в Париж, Виена, Ню Йорк, Марибор, Дижон и други. Негово дело са арт-книги, издадени от български и чужди издателства. Творби на Борис Праматаров са публикувани в Ню Йорк Таймс, Де Стандарт (Белгия) и др.  Първият му анимационен филм е от 2015г. Комиксът му „Кратка история за Комуникацията“ печели престижната първа награда на Fumetto International Comix Competition, Люцерн, Швейцария, 2017.

Входът за всички събития на Порт Прим Арт Фест на 12 октомври е свободен.

Пилотното издание на фестивала на изкуствата е с патрон голямата ни актриса Цветана Манева. Творчески директор на форума е художникът Стефан Божков. Организатори и домакини са община Бургас и Гранд Хотел и СПА Приморец.

Източник: Порт Прим Арт Фест – цялата програма на фестивала можете да откриете в сайта.

 

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.