Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

„Цветът на магията“ – конкурс, посветен на 70 години от рождението на Тери Пратчет

Сайтът „Българска илюстрация“ влиза в колаборация със Столична библиотека по повод конкурс за рисунка, посветен на 70 години от рождението на Тери Пратчет.

Сектор „Изкуство“ на Столична библиотека обявява конкурс за рисунка на тема „Цветът на магията“. В конкурса могат да участват всички почитатели на творчеството на големия писател, разделени в две възрастови групи – до 19 години и над 19 години. Няма специални изисквания към размера на рисунките и използваните техники.

Авторите трябва да изпратят творбите си в запечатан плик, като четливо изпишат върху него личните си данни – три имена, възраст, точен адрес, e-mail и телефон за връзка.

Рисунките ще се приемат до 20 април 2018 г. на адрес: София 1000, пл. Славейков №4, Столична библиотека, сектор „Изкуство“ или на e-mail: sb_izkustvo@abv.bg, за конкурса „Цветът на магията“.

Творбите ще бъдат оценявани от жури в състав:

Председател: Христо Кърджилов – художник

Членове:

Милена Радева – илюстратор, доктор по изкуствознание и автор на сайта Българска илюстрация / Bulgarian illustration

Николета Гологанова – изкуствовед

На 27 април 2018 г., денят преди рождения ден на Тери Пратчет, в 18:00 часа в сектор „Изкуство“ на Столична библиотека ще бъдат обявени и наградени победителите. Всички творби, участвали в конкурса, ще бъдат включени в изложба, която ще бъде показана в сектора.

Източник: Столична библиотека

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.