Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Деца рисуват “24 художници, 24 калиграфии, 24 май”

Напълно съм наясно, че не винаги това, което правим в сайта „Българска илюстрация“ става видимо като отзвук и „отчетено като резултати“. Но моментите, в които разбера, че всъщност има смисъл, това са моментите, които движат желанието ми този сайт да съществува вече 4 години и да не спира да съществува. Искрено вярвам, че с авторите, които в годините са се включвали в инициативите на сайта, споделяме този смисъл.

Преди няколко дни съвсем случайно попаднах на един пост във Facebook.

Позволете ми да ви представя част от творбите на децата от 4 клас в ОУ „Пейо К. Яворов“ в Бургас и тяхната учителка Александра Георгиева: „Аз следя изложбата от началото на месеца. Ние заедно гледахме всичко, което сте публикували до сега. Говорихме за смисъла на нашата азбука, после минахме към калиграфията и всъщност финалът беше, че думите са важни, а красиво написани са произведение на изкуството.“

Децата са претворили част от творбите в онлайн изложбата “24 художници, 24 калиграфии, 24 май”, която можете да разгледате в сайта ни и да откриете, кои художници са ги вдъхновили. А ние им благодарим, че споделиха рисунките си и с нас и по този начин и те се включиха в изложбата.

– Милена

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.