Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Добромир Томов, Елена Назърова, Ема Вакарелова

Добромир Томов е роден през 1988 г. в гр. София. Завършил е Средно Художествено Училище за Приложни Изкуства „Свети Лука“ (сегашното НГПИ) – София, специалност „Художествена обработка на метали“. След това учи в Национална Художествена Академия – специалност „Метал“. От 2011 г. започва професионалния си опит, като в началото прави главно карикатури и шаржове; работи по образователните български игри за деца „Ръкописка“ и „Дар от сърце“; няколко корици и илюстрации за чуждестранни електронни книги. От 2012 г. насам работи в компания за компютърни игри като илюстратор и концептуален художник. Илюстрирал е произведенията „Индор и Братството на Почти Пълната Луна“ и „Индор и Сянката на Страданието“ – първа и втора книга от поредицата  „Индор: Магия от Боговете“ – 2017 година; „Вицове за деца“ – 2017 г.

Behance: https://www.behance.net/dobsun

FB page: https://www.facebook.com/dobromir.tomov.art

Добромир Томов “Индор” 2017

 

Елена Василева Назърова е родена в София 1998 г. През 2016 г. завършва НГПИ ,,Св. Лука“ спец. ,,Рекламна Графика“, след което избира да работи и се усъвършенства на свободна практика преди да започне висшето си образование. Това прави и до днес. На 21.10.2017 г. Елена откри изложба графика и илюстрация и представи първия си личен проект и самиздат художествена книга.

Като илюстратор на свободна практика работи по различни проекти, а самостоятелно продължава обучението си, и като графичен дизайнер. Една от мечтите и целите ѝ е да развива творческа работа с деца.

https://www.instagram.com/elenka.nana/

https://nazarovaelena.tumblr.com/

Елена Наръзова “Monday” 2017

https://www.behance.net/elenkananaf31b

Ема Вакарелова е родена в София. След завършване на Националната художествена гимназия „Илия Петров“, следва във висшето училище по визуални изкуства „Естиен“ в Париж. Наред с илюстрацията учи комикс в Европейското училище по визуални изкуства (EESI) в Ангулем и кино–анимация в La Poudrière във Валенс (Франция).
Илюстрира книгите „Кокичето“(издадено във Франция), „Чуждо Време“(издадено в България) на Мария Агликина и книгата в картини  „Един ден близо до София“ (издадена във Франция).
В  La Poudrière, реализира късометражни филми, между които, „Нощта на дните“ (дипломен филм, 2014 г.). През 2015 създава филма „С такава сила аз мечтах за теб“, по поема на Робер Деснос и част от анимационната френска поредица „En Sortant De l’Ecole“ излъчвана по националната френска телевизия (France 3).
Емма Вакарелова е автор на 3 самостоятелни изложби в България и Англия и участник и лауреат в множество международни фестивали и изложби в сферата на живописта, илюстрацията и анимацията. 

Eма Вакарелова “Мояma улица” 2011

 

 

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.