Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Dоg Kingdom playing cards – изложба и представяне

Scheduled Изложби
Регионален исторически музей – София Map
♥
В този проект APASH illustration / Aнелия Пашова / влага цялата си любов към кучетата и образите им придобиват нова форма – специална колода карти за игра с името Dog Kingdom. Луксозното тесте е изрисувано с елегантни кучета и птици, разработени с техниката на класическия акварел. Съдържа стандартните 52 карти и два допълнителни Жокера.
♠
В процеса на работа настъпва етап на съзряване, при който проекта започна да изисква от илюстраторката по-голямо задълбочаване и стремеж към съвършено изразяване на идеята, съдържанието и формата. Поради тази причина отделя повече от година и половина да го преосмисли и преработи. Част от картите са били прерисувани не веднъж в търсене на правилните дрехи, пози, най-добре пасващият персонаж, колорит и тн. Всички бои имат своя цветови код, символика в детайлите и дрехите, позиция на тялото, пасващи си двойки Поп, Дама и Вале, a също и любопитни скрити елементи. Спазен е принципа за цвета на косата и очите на всеки един персонаж.
♦
За разлика от класическите карти, които имат своята характерна и силна стилизация, в Dog Kingdom авторката търси живи образи, изобразени с техниката на класическият акварел, без каквато и да било компютърна намеса.
♣
Официалното представяне на картите Dog Kingdom и изложба на оригиналите, ще се състои от 20-ти октомври до 20-ти ноември в подкуполното пространство на Регионалния исторически музей – София / Банята/ срещу Централни хали.
🃏 Събитието ще се проведе при спазване на всички задължителни противоепидемични мерки, с ограничен достъп и задължително влизане с маски.
Откриване: 20 октомври 2021 г., 17:00 ч.
Място: Регионален исторически музей – София, пл. „Бански“ 1
Закриване: 20 ноември 2021 г.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.