Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

„Есенна приказка“

Зимата май вече чука на вратата, но есента все още не тръгнала да си отива. Тъкмо време да прочетем на децата „Есенна приказка”. Новото предложение на младото изд. „Лисиче” е изримувано от Дарина Кръстева и илюстрирано от Ирина Македонска и гарантирано ще се хареса много както на мъниците, така и на всички днешни родители, които са израснали с класически римувани приказки като „Работна Мецана” и „Горският ЦУМ”. „Есенна приказка” съчетава куплети в най-добрите традиции на родните стихотворения за най-малките и топли, съвременни илюстрации, изпълнени с много атмосфера и уют.

Така започва тази  история, която сякаш има не само звънко звучене, но и от нея сякаш се носят дъхави, събуждащи апетита аромати. Да, най-добре е да четете „Есенна приказка” след вечеря и преди лягане, защото римите на Дарина Кръстева наистина събуждат апетита! А това е така, защото героите тук са заети с приготвянето на зимнина по изпитани (и изкусителни) рецепти. Горските обитатели нямат намерение да губят време и оползотворяват всеки есенен дар, превръщайки го във вкусни запаси за предстоящата сурова зима. Други от благата пък ще бъдат излапани незабавно!

„Есенна приказка” е наистина благозвучна, а илюстрациите на Ирина Македонска са толкова чаровни и приветливи, че е трудно да не ви се прииска да разлиствате книгата отново и отново. Чудно изпълнена детска книга, която спокойно може да конкурира доста хитови преводни издания за деца и доказва, че и родните създатели на картинни книги по нищо не отстъпват на световните си колеги.

Ревю: Книжни криле

Издателство: Лисиче
Илюстрации: Ирина Македонска
Автор: Дарина Кръстева

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.