Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

„Феята от захарницата”

„Феята от захарницата”

илюстрации – Мила Лозанова

Една необикновено смешна фея!

Има много феи, които не са типичните момичешки феи. Има много феи, които са наистина досадни. Има много феи, които не правят нищо както трябва. Не, всъщност не са много. Тя е само една – казва се Ванилия. И от нея наистина може да те заболи главата, но по-често те боли коремът – от смях! Ванилия се мисли за много неща (които не е), но със сигурност е най-забавната фея!

„Феята от захарницата” е най-новата книга на издателство „Рибка”. Една невероятно смешна, но не и захаросана детска книга. За една фея и една момче на име Филип. За едно странно приятелство и за всичките смешки, които могат да произтекат от него. За едно съвсем градско приключение, което може да се случи на всяко дете. стига детето да си има „Феята от захарницата”. Книгата съдържа една отвратителна торта, няколко нелепи писма до Дядо Коледа и купища… захар.

Автор на книгата е Катя Антонова, която през последните 7 години пише предимно за деца. Тя е автор и на книгите „Двете кралства”, „Рибка”, „ Принцесешки истории и други необикновени случки” и серията книги, посветени на ценностите – „Какво значи да си силен/ красива/ богат”.
Илюстрациите са на Мила Лозанова, която от 10 години работи като артдиректор в рекламна агенция, а през последните 6 рисува предимно илюстрации.

Издателство: Рибка
Илюстратор: Мила Лозанова
Автор: Катя Антонова

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.