Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

II Софийски Международен Литературен Фестивал за деца и младежи

За втора година поред ще се състои Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи, организиран от Асоциация Българска книга. Този път събитията и програмата ще се проведат по време на Пролетния базар на книгата, който по традиция се помещава в Националния дворец на културата, мястото на срещите с гостите ще бъде Мраморното фоайе на полуетажа над централния вход.

Във фокуса на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи е да се създаде неформална атмосфера, в която децата и младежите да се запознаят с творчеството на съвременни европейски и български автори и художници. Да се обособят условия за образователно-артистични кампании с цел насърчаване на четенето и въображението сред подрастващите. Децата да получат свободен, неограничен достъп да литературни събития, срещи с писатели, творчески ателиета, да посетят театрален спектакъл и да се насладят на изложба.

Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи цели да развие платформа за съвременна литература и култура, която има всички предпоставки да наложи траен и пълноценен диалог между писателите и обществото. Да популяризира четенето, езика, многообразните взаимовръзки на литературата с останалите изкуства.

Събитията, предложени от тазгодишната програма на фестивала, обхващат широк спектър от теми, обърнати към подрастващи в различни възрасти и сфери на интереси.

Пълната програма на фестивала може да намерите на www.kidsliteraryfest.org, а ние, като част от медийните партньори на тазгодишното издание ще следим събитията в много репортажи, снимки и интервюта.

*Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи е финасиран от Програма „Култура” на Столична община.

*Официални партньори: Национален дворец на културата, Издателствата „Агата-А”, „Егмонт България”, „Еуниката”, „Жанет 45”, „Знаци”, „Изида”, „Колибри”, „Труд”, „Фют”, „Хермес”.

 

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.