Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

IV дискусия на НЦК – 2017 г.

На 22 април 2017 г. от 16:00 ч. Национален център за книгата – НДК ще проведе четвъртата си дискусия. Този път темата ще бъде Задължителната учебна литература | Дискусия.
Сигурни сме, че всеки един от нас свързва темата на първо място с произведението „Под игото“, чийто първи илюстрации и издание можете да видите публикувани в поста благодарение на Милена Радева.

А ето и анонса за дискусията:
„Има ли място за съвременната литература от началото на ХХI век, в образованието? Как да не задушим интереса към четенето с литературния канон, който задължава учениците не само да прочетат, но и да зазубрят онова, което трябва да харесат в класиците, за да получат добра оценка на изпитите по литература? По-опасен ли е таблетът от превръщането на четенето в задължение? Да оставим ли пазарът да бъде единствен коректив в запълването на тази липса на актуализация в учебните програми?

Участници в дискусията ще бъдат Ангел Игов – писател и преводач; Александър Секулов – писател и поет; Александър Шпатов – писател; доц. д-р Дарин Тенев – преподавател по Теория на литературата, преводач и японист; Александър Кръстев – „Аз чета”; Михаела Петрова – ръководител на Национален център за книгата – НДК.

С ваша помощ и препоръки Национален център за книгата – НДК ще предложи препоръчителен списък със съвременна детско-юношеска литература, който да насърчават любовта към четенето.

Предложете ни заглавие и автор на книгите, които децата ви четат за удоволствие на адрес: nbc@ndk.bg“

Снимки: Милена Радева© и НЦК

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.