Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Изложба „Графика и илюстрация” в програмата на BIB-2017, Словакия

На 4 септември 2017 г. в Българския културен институт като част от програмата на ХХVI-то Юбилейно биенале на илюстрацията в Братислава – 2017 (BIB) бе открита изложбата „Графика и илюстрация”. Експозицията е част от честванията на Националната художествена академия по повод нейната 120 годишнина.

Двадесет и шестото издание на Международния конкурс за оригинални илюстрации на книги в рамките на Биеналето на илюстрацията Братислава – 2017 (БИБ – 2017) ще се проведе от 4 септември до 29 октомври 2017 г. в Дома на изкуствата, намиращ се в центъра на Братислава.

Националната художествената академия в София навърши 120 години от своето основаване, а с това и катедрата Графика, като една от първите основополагащи специалности. В залата на БКИ като част от еждународното биенале на илюстрацията ще бъдат представени подбрани творби на студенти, докторанти и професори от специалностите „Графика” и „Книга, илюстрация и печатна графика”. Тя е продължение на инициативата за откриване на поредица изложби, представящи творчеството на различните специалности на висшето художествено заведение в различни градове на България и в Братислава.

Участват: Катедра „Графика“ – преподавателите доц. Димо Колибаров, доц. Йохан Йотов, д-р Васил Колев, д-р Емануела Ковач и студентите – Стефани Костадинова, Стефани Чернева, Петър Милев.

Катедра „Книга, илюстрация и печатна графика”: преподавателите проф. Виктор Паунов, доц. Регина Далкалъчева, Доц. Илия Груев, доц. Николай Цачев, д-р Капка Кънева и студенти.

Снимки: FB страница на „Книга и печатна графика“

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.