Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Изложба и представяне на авторско идание Порция небе / A Piece of Sky

Scheduled Изложби
Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий" Map

„A Piece of Sky“ („Парче небе“) е проект, обхващащ изследване на книжните изкуства и интерес към графика, фотография, философия и архивни колекции в библиотеки, музеи и други учебни заведения.
„A Piece of Sky“ е ръчно изработена авторска книга в ограничен тираж, състояща се от 12 изображения, прехвърляни чрез тонер, интерпретиращи поредица от цифрови снимки на небето над София между декември 2020 г. и януари 2021 г. Координатите на местоположението са 42 ° 41’42,1 ” N 23 ° 20’06.6 ”Д.
Проектът предвижда взаимодействие и ангажираност с обществеността, като предоставя бройки от изданието на Специалните колекции на Националната библиотека в София, Библиотеката на Софийския университет и библиотеката на Националната художествена академия.
Обществеността се насърчава да участва в проекта чрез споделяне на допълнителни снимки на небето на избрано място, споделяне на координатите на местоположението за заснемане на изображения и подробности за датата. По този начин може да се генерира динамична, непрекъснато нарастваща база данни с изображения с небето с отворен код. Този ресурс може да осигури утеха и изцеление на фрагментираното чувство за общност, което човечеството е изпитало поради последиците от пандемията Covid-19 и свързаните с това социално-икономически и лични загуби на много хора и общности по целия свят.
Изображенията могат да се споделят в социалните медийни канали на проекта #apieceofsky.

Откриване: 21 октомври 2021 г., 18:00 ч.

Място: Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“

Закриване: 29 октомври 2021 г. 

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.