Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Изложба илюстрации „LoCKDowNILLUSTRATIoN“

Scheduled Изложби Новини
Галерия "Дебют" Map

LoCKDowNILLUSTRATIoN е експозиция, събрала в себе си творби на ученици от специалност „Илюстрация и оформление на книгата“ в НУИИ „Илия Петров“, от периода на обучение в електронна среда, както и от кратките периоди на присъствено обучение.

Повече за събитието:
„Илюстрацията е тясно свързана с текста по същество и традиция, тя е визуализираща среда за образи и персонажи, създадени и описани от писателят. Но днес е нов метод на общуване и взаимодействие между художника и зрителя. От визуален посредник между книга и читател, чрез постепенно надграждане на своята същност и роля, илюстрацията приема нова по-значима форма на въздействие, която откриваме в арт книгата. В този смисъл, LoCKDowNILLUSTRATIoN е и артистично доказателство за симбиотичната връзка между традиционни и дигитални методи на илюстриране в гимназиален етап.
Похвално е старанието на младите творци, които дори изолирани, неуморно, неспирно творяха по разказите на Рей Бредбъри, Роалд Дал, Братя Грим, по стиховете на Валери Петров, вдъхновени от филми като Дони Дарко/Donnie Darko, от любима музика или просто емоция, защото всичко е по-хубаво, когато е споделено.
Изложбата е доказателство за силния творчески дух и неугасващо желание за живот, сътворяване и развитие по време на пандемия.“

Александра Димитрова,
куратор на изложбата и ръководител на специалност
„Илюстрация и оформление на книгата“ в Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“

Откриване: 12 май 2022 г., 13:30 ч.

Място: Галерия „Дебют“, бул. Васил Левски №62

Закриване:  31 май 2022 г.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.