Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Изложба на Мая Бочева „Книгите оживяват“

Scheduled Изложби Новини
Музей за история на София - Ларгото Map

Една покана, която издателство TAT Creative отправя към всички – малки и големи, колеги, приятели и бъдещи такива:

Мили приятели,
Радваме се да Ви поканим на откриването на изложбата „Книгите оживяват“ на издателска и продуцентска къща „ТАТ Криейтив“, която ще се проведе от 12-ти април до 30-ти април 2024 година в Музей за история на София, Изложбена зала 2, под куполите на Ларгото (пл. „Независимост“, подлеза точно под статуята на Света София)

Изложбата, както и съпътстващата я културна програма ще се реализират благодарение на финансовата подкрепа на Министерство на културата, на които благодарим за възможността! Благодарим и на Музей за история на София, че откликнаха с толкова голямо желание да бъдат наши партньори по проекта! Самото откриване ще бъде на 12-ти април от 19:00 часа. Ще видите 33 големи пана с откъси от дигиталния проект „Книгите оживяват“ в който участва и най-новият ни проект – дигиталната книга „Колко е часът? Наръчник за Времето“, който реализирахме с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“ по програма за възстановяване и развитие на частни културни организации.

Печатното издание на книгата е носител на Национална награда „Константин Константинов“ за принос в детското книгоиздаване в областта на илюстрацията. Другата книга, чиито илюстрации ще видите на изложбата е „Кой светна Луната?“, която пък е носител на 3 международни награди. Картинните дигитални книги вече тръгнаха и на своето турне из страната, за което отново благодарим на Министерство на културата. Дигиталния пакет „Книгите оживяват“ е предназначен за началните класове и детските градини, като един забавен подход с който учителите да обогатят учебното съдържание на децата.

Ако искате да видите нещо по-различно, иновативно, образователно, забавно и красиво – заповядайте на изложбата! Поиграйте на игрите от книгите!

Ще можете да се срещнете със създателката на илюстрациите и дигиталното съдържание – Мая Бочева – Уики, да поговорите с нея или направо да участвате като гост в безплатните събития, които ще организираме по време на изложбата. Следете ни за повече подробности!

Милена Радева е куратор на изложбата, за което благодарим!

Повече за проекта можете да научите тук.

На 18-ти април (четвъртък) по време на изложението ще се проведе майсторски клас „Как се създава дигитална книга?“

На 19-ти апри (петък) по време на изложението ще се проведе събитието „Среща с учителите на бъдещето“

Откриване: 12 април 2024 г., 19:00 ч.
Място: Музей за история на София, Изложбена зала 2, под куполите на Ларгото (пл. „Независимост“, подлеза точно под статуята на Света София)

Източник: Facebook event

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.