Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Изложба на Асен Игнатов „Adventurer Artist“

Scheduled Изложби Новини
Подлеза на Ларгото Map

През лятото на 2023 година забележителният автор – зоолог, изследовател, приключенец, фотограф и художник навършва 55 години. Тази година също така се отбелязват и пет години от успешното сътрудничество на Регионален исторически музей – София с Дружество на анималисти, флористи и научни илюстратори (ДАФНИ). По този повод през годината са организирани поредица от изложби и събития.

Асен Игнатов завършва катедра „Зоология и антропология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Научната му работа се отличава със задълбочени изследователски интереси, голям брой научни публикации, участия в международни форуми и научни конференции. Той успява умело да съчетава своята професия с фотографията и рисуването, които през годините се оказват не по-малко значими и специализирани дейности. Множество фотографии и илюстрации на Асен Игнатов са представяни в редица конкурси, отпечатвани са в календари, информационни брошури, научни и научно-популярни издания, представяни са в изложби.

В настоящата изложба са представени избрани илюстрации, като фокусът е поставен предимно върху неговото художествено творчество, участията му в тематични изложби, както и неговата важна роля за създаването на ДАФНИ и организирането на многообразни събития съвместно с други художници.

Откриване: 03 юли 2023 г., 18:00 ч.
Място: Подлеза на Ларгото – АККК Сердика, филиал на РИМ-София
Закриване: 30 юли 2023 г.

Източник: Facebook event

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.