Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Изложба на илюстрации към книгата „Как да върнем пчеличките?“

Scheduled Изложби Новини
Музеят за история на София - под куполите на Ларгото Map
Музеят за история на София представя под куполите на Ларгото изложбата „Как да върнем пчеличките?“, чието откриване ще бъде и премиера на едноименната книга от трилогията „Защо си тръгнаха пчеличките?“ на авторката и илюстратор Мая Бочева-Уики.
Организирана от издателска и продуцентска къща „ТАТ Криейтив“, откриването ще е на 10-ти февруари от 18 часа под статуята на Света София) в град София в двете красиви зали на музея.
На представянето на книгата, което ще бъде съчетано с откриването на изложбата, Мая ще разкаже любопитни факти за трилогията, а гостите ще имат възможността да се запознаят с екипа участвал в създаването ѝ.
На изложбата ще откриете пана с 30 илюстрации от трилогията „Защо си тръгнаха пчеличките?“, които представят на децата проблемите свързани с изчезването на пчелите. Книгите са иновативни и съдържат образователни игри, обхващайки теми, като разделното събиране на отпадъци от опаковки, устойчивото земеделие и много други.
Освен това на откриването, нашият партньор „Винарска изба Рупел“, ще предостави за дегустация избрана селекция от вина от Долината на Струма. Ще имате възможност на специално обособен кът да дегустирате вината и да научите повече за тайните на виното.
Изложбата ще продължи две седмици. Гостите ще могат да се разхождат сред страниците на третата книга, която се казва „Как да върнем пчеличките?“, които ще представляват голяма част от картините. На маси в изложбените зали ще бъдат поставени разпечатани игри от книгата и всички гости ще имат възможността да играят на тях обикаляйки сред илюстрациите и търсейки отговори на загадките..
На откриването на изложбата ще можете да се сдобиете и с книгите от трилогията и да получите автографи от техните създатели.
В периода на изложбата ще се проведат 5 майсторски класа:
*Майсторски клас и представяне на книгата
*Как да направим книга с игри? с Мая Бочева – Уики
Събитията се реализират с финансовата подкрепа на Министерството на Културата и Национален фонд „Култура“.
Откриване: 10 февруари 2023 г., 18:00 ч.
Място: Музеят за история на София – под куполите на Ларгото
Закриване: 24 февруари 2023 г.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.