Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Изложба на илюстрации на книги-игри в Книжен център “Славейков”

Отскоро вече има Книги-Игри и за най-малките деца, от 3 до 9 години. Mоже би сте чували за тях – „Голямото приключение на малкото Таласъмче“ и „Плюм Речното духче“ – и сте ги чели, а може би още не сте. И в двата случая ще се радваме да ви поканим този уикенд в КЦ Славейков, където за първи път представяме истинска изложба с оригиналните илюстрации на такива Приказки-Игри: големи картини рисувани с маслени бои. Ще има и разпродажба на десетки заглавия Книги-Игри, подходящи за малките – само по 3лв.

Изложбата е САМО този уикенд – и на нея ще гостуват всички автори и художници на „Плюм Речното духче“, както и на предстоящите „Червейчето Чочо“ и „Къде е Тиранозавърът?“. Росана Новаковска е магистър по Скулптура в Софийската академия, Живопис във Варшавската академия и Културология във Варшавския университет, както и лауреат на множество международни награди, а съвсем наскоро изложбата гостува и в културния център Бат във Великобритания. Ще можете да се срещнете и с Ейдриън Уейн и Рита Лазаро.

Ще има и Разпродажба на поне 30 специално подбрани заглавия класически Книги-Игри от 90-те, подходящи за малките деца – всичките само по 3 лв!

Ето и малко информация за книжките. Ако вече сте чели приказката-игра Плюм Речното Духче, знаете какво да очаквате и от следващите приказки-игри на създателите му:
– стотици вълшебни илюстрации от известен български художник, много от които рисувани на ръка с маслени бои
– двуезично издание – текстът на всяка страница е на български и на английски, което помага на децата да ги усвояват
– класическа приказна история, която е чудесен подарък за всяко дете от 3 до 9 години – или дори за по-големи, ако се интересуват от английски език или изобразително изкуство.
Въпреки че досега на практика не е представяна и рекламирана в Мрежата, книгата се радваше на голямо внимание и успех по всички събития наживо, давайки възможност и на най-малките да вземат решения и да получават всеки път когато отворят книгата съвсем различна приказка.
Този уикенд в Книжен Център „Славейков“, ще можете:
– да се сдобиете с някое от двете ѝ различни издания (с меки и твърди корици) с цели 35% отстъпка!
– да се срещнете със специално гостуващите ни от чужбина автори и художници, които ще разкажат и покажат всичко относно новите ТРИ интерактивни книги, готови за издаване: „Червейчето Чочо“, „Звездичките“ и „Къде е Тиранозавърът?“
– и да разгледате и да се сдобиете с някои от десетките ни нови луксозни плакати, сред които и подбрани илюстрации от Плюм Речното Духче и Червейчето Чочо.

Заповядайте! Очакваме ви – само този уикенд: петък, събота и неделя, всеки от дните – от 16 до 20 часа. Как да ни намерите, ако не сте идвали досега: на пл. Славейков номер 7 се намира големият централен безистен, точно срещу фонтана и Макдоналдс. Влизате в него, на малкото вътрешно площадче, и поглеждате вдясно. Ние сме точно до Борсата за Учебници – и срещу Бар Катерина. Няма голям фирмен надпис, но няма и с какво друго да ни сбъркате.

Източник: Facebook event 

Снимки: Книжен Център „Славейков“

 

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.