Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Изложба научна илюстрация „Динозаврите отблизо“

Scheduled Изложби Новини
Фондация "Карол Знание" Map

Изложбата представя отпечатъци на селектирана извадка от оригинални картини, представителни за творчеството на Владимир Николов от периода 2014 – 2023 година.

За тези десет години той преминава през няколко „периода“, които се отличават с употребата на разнообразни художествени техники. В работата му се открива предпочитание към традиционните живописни техники, въпреки че след 2018 г. Николов навлиза в полето на дигиталното рисуване и живопис. Оригиналните творби, чиито отпечатъци са представени в „Динозаврите отблизо“, са реализирани с акрилни бои, акварел, дигитална живопис и смесена техника (рисунка с молив и дигитален цвят).
Картините на Владимир Николов са фокусирани или върху детайлния портрет на определено животно и най-вече точното предаване на неговата анатомия, или пък разкриват сцени от ежедневието на динозаврите и техните съвременници, позовавайки се на съвременните научни хипотези и наличните палеонтологични данни. Целта на автора е да покаже красотата на праисторическия свят и да пренесе зрителя, макар и за кратко, милиони години назад в миналото на нашата планета до времето, когато са властвали динозаврите.

Откриване: 13 декември 2023 г., 13:30 ч.
Място: ул. Златовръх №1, Фондация „Карол Знание“
Закриване: 15 януари 2024 г.

Източник: Facebook event

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.