Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Изложба „Петте пътя на Петя“

Scheduled Изложби
РИМ София Map

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СОФИЯ представя изложбата „Петте пътя на Петя“. Експозицията ще може да бъде разгледана от 13 септември 2021 г. в Триъгълна кула на Сердика (бул. „Княгиня Мария Луиза“ 16).

Изложбата включва илюстрации и рисунки на художничката и татуист Петя Евлогиева. Авторката е татуирала много известни личности, като има награди за татуировки, български и международни.

Петя Евлогиева е родена в Монтана, учи рисуване в Обединена школа по изкуства „Добри Христов“ при Рени Петрова. Завършва Режисура и анимационен филм в Нов български университет. Има професионален опит в областта на анимацията и компютърните игри.

Тя е сред най-известните и награждавани татуисти в България. През 2008 г. печели Първа награда за цветна татуировка на „Tattoo Fest Sofia“ 2008 г.

През последните години все повече се занимава с илюстрация, като работи по свои авторски издания, както и в партньорство със студио „Змей“, издателство „Рибка“, Фабер Кастел България, „Горичка в количка“ и др.

„Коледата на Лиска“, 2016 г. е първата издадена книга на Петя.

Изложбата „Петте пътя на Петя“ може да бъде разгледана от 13 до 19 септември 2021 г. в експозиционното пространство на Триъгълна кула на Сердика (бул. „Княгиня Мария Луиза“ 16) и от 21 септември до 17 октомври в централната сграда на Музея на пл. „Бански“ 1.

Откриване: 13 септември 2021

Място: 13 до 19 септември 2021 г., Триъгълна кула на Сердика (бул. „Княгиня Мария Луиза“ 16); 21 септември до 17 октомври, Музей за история на София (пл. „Бански“ 1)

Закриване: 17 октомври 2021

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.