Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Как съвременните детски книги достигат до децата – Дискусия

Scheduled Новини
литературен клуб "Перото" Map

В последната за годината дискусия организирана от Национален център за книгата – НДК ще търсим отговор на въпроса „как съвременните детски книги достигат до децата“.

Една от причините НЦК да постави детската литература във фокус през 2017 г., е именно тази – да срещне и изгради мост между нейните творци и онези, за които е предназначена.

Не е тайна, че родители и учители много трудно се ориентират сред новостите на пазара и често подхождат с недоверие към автори, които не познават или не са част от учебната програма. Точно тук идва ролята на медиаторите на съвременната детска литература, които най-често са неправителствени организации, с част от които Национален център за книгата – НДК създаде партньорства през 2017 г. – Годината на Детската книга.

В дискусията, която ще се проведе на 18 ноември (събота) от 16:00 часа в клуб „Перото“ участие ще вземат Валентина Стоева от Фондация „Детски книги”, която ще представи конкурса „Бисерче вълшебно”; Олга Клисурова – Сдружение „Пътуващите книги на Стара Загора”; Петя Чалъкова – организатор на „Походът на книгите” към АБК; Виктория Бисерова от издателство „Ентусиаст” – инициатор на „Национална седмица на детската книга” и организатор на кампанията „Стара хартия за нова книга”, а модератор на дискусията ще бъде Александър Кръстев.

Източник: FB event

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.