Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Калиграфска изложба „30 Букви“

 

„30 Букви“ е проект на Милен Балбузанов (MILENIST), който цели да покаже, че и в България любовта към буквите е факт, като ще бъдат показани варианти на изписването им днес.
Целта е любовта към буквите да се отключи в повече хора, както и артистите да започнат да се обединяват на българската калиграфска сцена.

Изложбата е в колаборация с още 8 талантливи артисти: Константин Кръстев, Симеон Желев, Жаклина Жекова, Ели Ангелова, Лора Щиркова, Атанас Димитров, Пейо Пеев и Венцислав Джоков
Всеки от участниците ще представи 1 собствена азбука и 1 цитат. Ще се предлагат и лимитирани серии на всяка от творбите – принтове, азбуки, цитати, както и пощенски картички.

Артистите в изложбата ще бъдат в Bogodome в 14 ч. на 24 май и ще са на разположение да запознаят хората с творбите си и с калиграфията като цяло. През деня ще нарисуват витрината, а вечерта ще се проведе и лайв перформънс.

Ще има предоставени листи и материали за посетителите, за да се докоснат сами до до магията на калиграфията.
„30 Букви“ е не само изложба, а ново сформирана общност за български калиграфи, чиято цел е да работят заедно и да разпространяват любовта към калиграфията и нашата азбука.

Откриване: 24 май 2023 г., 14:00 ч.
Място: Bogodome, ул. „Ген. Гурко“ №37
Закриване: 7 юни 2023 г.

Източник: Facebook event

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.