Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Конкурс за илюстратор

Издателство Еуниката обявява конкурс за реализиране на оригинална детска книга с авторски текст и идея.

„При успешна реализация се очаква да направим заедно поне 3-4 книги в тази поредица. Това не пречи да се работи и по други проекти, тъй като тази година сме се насочили към повече детски заглавия, а понякога имаме нужда от работа и по корици на книги.

Най-вече искаме да видим творби на художниците – за предпочитане в сферата на илюстрация, комикс, анимация или нещо подобно. Още по-добре е ако имат реализирани проекти и е плюс, ако имат опит в предпечатна подготовка. Предпочитаме линк, но може и малки файлове в краен случай по мейла.

Срок – до края на април се надяваме да селектираме няколко кандидата, на които да дадем малка задача, за да изберем художник.

Контакт – info@eunicata.com / facebook.com/Eunicata

Еуниката е независимо българско издателство, което работи от 2013 г. и е издало редица български и чужди книги, които се продават успешно в цялата страна. До момента развиваме проекти главно в областта на здравето като сме издали едни от най-известните лекари диетолози. Проявяваме и интерес към художествената литература(подготвяме един от най-четените романи на 2017 и издадохме най-награденото фантастично произведение за всички времена), а от тази година специален интерес в плановете ни за развитие отделяме на детската литература. Имаме издадена една оригинална българска детска книга и подготвяме за печат още две преводни на известни автори. Имаме издадени и книги за спорт, география, история, политика.
Търсим иновативен художник, с модерни идеи и желание за работа, която да го доближи до децата и това, което ги увлича в нашето ново съвремие, отворен към различни медии и начини да се стигне до читателите.
www.eunicata.com

 

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.