Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

„Красотата на Япония“ изложба кири-е

Scheduled Изложби Новини
Триъгълна кула на Сердика Map

 

Огромният успех на изложбата „Красотата на Япония“ в Пловдив ни помогна да я превърнем в пътуваща, така че почитателите на японската култура и от София и от други градове да могат да и се насладят.
Изложбата ще представи пред широката публика цветовете, традициите и уникалността на Япония чрез едно от най-красивите и интересни японски изкуства – кири-е.

За почитателите и практикуващите Кири-е в България, изложбата е истинско събитие по няколко причини – това е първата изложба с изцяло цветни творби. „Красотата на Япония“ е и изложба с рекорден брой автори, от които 18 от Япония, което се случва за първи път, благодарение на помощта на галерията “Senga Art & Space” в Япония. Изложбата ще е и най-голямата досега, с над 130 творби. Тази изложба ще е и първата пътуваща Кири-е изложба в България, като ще бъде представена в общо шест града в България, а след това ще бъде представена и в Япония.
Авторите от България, представящи свои творби на изложбата са Йошка Михайлова, Ани Иванова, Пламен Калов, Лидия Христова, Марта Илиева и Магдалена Славчева.

По време на изложбата ще се проведе съпътстващо събитие – сенсей Маяно Онодера – собственик на гaлерията „Senga Art and Space”, заедно с гости – други автори на кири-е, ще представи изкуството в онлайн лекция. (повече информация за провеждането на лекцията ще бъде публикувана допълнително).

На 12 и 13 март от 10:00 до 17:00 ч. ще се проведат работилнички, както за напълно начинаещи, така и работилничка за цветно кири-е за тези, които вече са се докосвали до изкуството.

Изложбата ще се посещава при спазване на всички епидемиологични мерки, важащи към момента.
Събитието е част от Първите Пролетни дни на японската култура в България и се осъществява с подкрепата на Посолство на Япония в България, EU JAPAN FEST и Регионален история музей София.

Откриване – 02 март 2022 г, 18:00 ч.

Място: Триъгълна кула на Сердика, бул. „Княгиня Мария Луиза“ № 16

Закриване: 20 март 2022 г.

Събитието е с вход свободен.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.