Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

The London Book Fair и Leipzig Book Fair 2020 се ОТМЕНЯТ!

Панаирът на книгата в Лайпциг, който днес трябваше да отвори врати за четящата публика на Германия, бе ОТМЕНЕН още преди десетина дни. Ето и официалното въобщение от страна на ръководството на събитието Oliver Zille и Kerstin Heydecke:

„Уважаеми изложители, партньори и посетители,

С тежко прискърбие и голямо съжаление трябва да съобщим днес, че тазгодишният панаир на книгата в Лайпциг, който беше планиран за 12 до 15 март, няма да се състои. Това важи и за фестивала за четене „Leipzig liest“, Manga Comic-Con и Leipziger Antiquariatsmesse.

Това решение бе взето от Leipziger Messe заедно с град Лайпциг след подробни консултации и с голямо съжаление.

Службата за обществено здраве в Лайпциг реши да следва директивата на Федералното министерство на здравеопазването и Федералното министерство на икономиката, която гласи, че проследяването на лицата за контакт при големи събития трябва да се гарантира. Директивата изрично предвижда, че всеки участник в панаира трябва да представи писмено доказателство, че не е от никое от идентифицираните рискови места и не е имал контакт с хора от такива места. Имайки предвид приблизително 2500 изложители и 280 000 очаквани посетители, това не беше посилна задача. Здравето на нашите изложители, посетители, гости, партньори и служители е наш основен приоритет. Затова град Лайпциг и Панаирът в Лайпц решиха изцяло да отменят събитието.

Затова ви молим за разбиране. Никога не е трябвало да вземаме толкова трудно решение в седемдесетгодишната история на Лайпцигския панаир на книгата. Това е трудно за нас и за цялата книжна индустрия. Бихме искали да благодарим на всички изложители, партньори и посетители, които останаха верни на нас.

Независимо от това вече очакваме панаира на книгата в Лайпциг от 18 до 21 март 2021 г. Очакваме да продължим сътрудничеството с вас в бъдеще.“


Панаирът на книгата в Лондон, който трябваше да се проведе тази седмица (от 10 до 12 март) също бе ОТМЕНЕН с официално прес съобщение от началото на месец март:

„Reed Exhibitions“ обяви днес, че Лондонският панаир на книгата 2020, предвиден да се проведе в Олимпия, Лондон, от 10 до 12 март, ще бъде отменен след ескалацията на коронавирус COVID-19 в Европа.

Ефектите, действителни и прогнозирани от Коронавирус, стават очевидни във всички аспекти от нашия живот тук, във Великобритания и по целия свят, като много от нашите участници са изправени пред ограничения за пътуване. Ние следваме правилата на правителството на Обединеното кралство и работим с непрекъснатите съвети от органите на общественото здравеопазване и други организации и затова с неохота сме взели решение да не продължаваме напред година.

Признаваме, че бизнесът трябва да продължи. Имайки това предвид, разбира се, ще подкрепим и ще си сътрудничим с изложители и посетители, за да поддържаме света си в този труден период. Благодарим на всички онези от Обединеното кралство и на множество други страни, които се подготвиха през последната година да направят всичко възможно за това, което обещаваше да бъде прекрасен панаир на книгата, представящ, както винаги, най-доброто от световната книжна индустрия. Лондонският панаир на книгата ще се завърне, по-добър от всякога, през 2021 година.“

 

 

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.