Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Мая Лилова, Мила Янева-Табакова, Милена Радева

Мая Лилова е родена през 1993 г. в София.

През 2013 година започва работа като илюстратор на свободна практика. През последвалите години работи върху разнообразни проекти с клиенти от Европа, Америка и Австралия: детски книги, книги за възрастни, комикси, текстил и интерактивни онлайн издания. Живее и работи в София.

Website: www.mayalilova.com

FB: www.facebook.com/scruffydays

 

 

 

Мая Лилова “Demons” 2017

 

Мила Янева-Табакова е родена през 1991 г. в София. Завършва специалност „Книга и печатна графика” в НХА в София и магистратура „Комикс дизайн и илюстрация” в Брюксел. Работи на свободна практика в сферата на илюстрацията, комикса и оформлението на книгата върху свои авторски произведения,  съвместни или в подкрепа на различни социални кампании и такива, свързани с образование на деца. Участва в различни изложби и фестивали в страната и чужбина, сред които са Панаира на книгата в Лайпциг, Панаира на книгата в Единбург, Sofia Design Week и др. Има публикации в български и белгийски издания. През последната година илюстрира две книги от поредицата „Детски шедьоври от велики писатели” на изд. „Лист” като през 2018 предстои излизането на трета. Съосновател на платформа за български, независими авторски издания ТИ-РЕ, както и на творчески колектив ЧАРК.

https://www.behance.net/YanevaMilla

Мила Янева-Табакова “Земното кълбо се върти” 2017

Милена Радева е родена през 1988 г. в София. Завършва НУИИ “Илия Петров” спец. “Графика” и още същата година е приета в Националната Художествена Академия специалност “Книга и Печатна графика”. Изучава „Илюстрация” при доц. Н. Алексиев и „Оформление на книгата” при проф. К. Гогов, завършвайки бакалавърската (2010 г.) и магистърската (2012 г.) си степен в специалността. През 2017 г. защитава своята докторска дисертация в същата катедра, при проф. В. Паунов, на тема „Българска художествена илюстрация от началото на 40-те до края на 80-те години на ХХ век. Тенденции и явления”.

Милена е илюстратор на детски книги и учебници. Работи на свободна практика с автори и издатели от САЩ, Канада, Австралия, Норвегия, Англия, Сингапур, България и др. Успявайки да наложи личния си стил и техника, тя има над 80 илюстрирани книги в цял свят, а нейни концепции стават част от изложби на книгата в Германия, Корея, Израел, Финландия и България. Въпреки международните си изяви, тя остава да живее и работи в София.

http://www.milena.seimenus.com/

http://www.milena.seimenus.com/

Милена Радева “The wish fish” 2017

 

 

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.