Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Месец на детската книга в Orange center

Месец април, определено ще бъде изпълнен с много книжни емоции. А това е още една кампания, която се фокусира върху детската книга, този път главен герой е Orange center. Ето какво са намислили:
„2 април е Международният ден на детската книга. Но ние смятаме, че празникът заслужава не един ден, а цял месец. Именно затова обявяваме април за Месец на детските книги. Както подобава на празниците – ще ги отбележим тържествено, цветно и с подаръци. За да направят тези 30 дни още по-вълнуващи, в инициативата се включиха и нашите приятели от изд. Фют, изд. Егмонт, изд. Хермес и сайта Аз Чета.

Как ще отпразнуваме Месеца на детските книги ли?

На 2 април в Orange Center The Mall, Serdika, Ring Mall, Paradise и книжарница Граф Игнатиев от 14 до 17 часа ще имаме специални гости – младши книжари. Това са деца, които ще бъдат там в готовност да препоръчват книги на свои връстници (а и не само, разбира се, просто трябва да им се доверите). Те са там, за да помогнат на клиентите да изберат по-лесно подходяща книга за дете и за да покажат на повече деца, че четенето и прекараното време с книги е ценно, забавно и вълшебно. Специална изненада за най-малките клиенти книжарницата в работните часове на младши книжарите, ще са подаръци от изд. Фют, Хермес, Егмонт и Orange Books.

На 22 април (събота) от 10 часа в кафе-книжарница Orange Center, която се намира на ул. Граф Игнатиев 18, ще се проведе четене на детски книжки, прочетени от самите деца. Щафетата ще поведат младши книжарите, а всеки гост е добре дошъл да се включи и да прочете откъс от свое любимо детско произведение.

В рамките на април в блога на Orange Center ще бъде отделено специално внимание на най-интересните нови детски заглавия. Така ще бъдете в крак с най-важните новости. В блога ще се запознаете със сестрите Мая и Моте, с леко шантавия професор Еразмус, с книгите на Холи Уеб, с дневниците на една нинджа, със страхотните и леко страшни истории от поредицата Goosebumps и още много, много други. Освен това ще разберете кои са любимите поредици и автори на младши-книжарите (само подшушваме – Тахере Мафи, Рик Риърдън, Джон Грийн)“

 

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.