Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

„Метапаралелепипедоброяч насъновидения“ – представяне и изложба

Scheduled Изложби Новини
Cush.BAR Map

Cush.BAR и Издателство „Потайниче“ ви канят на представянето на книгата „Метапаралелепипедоброяч насъновидения“ с автори Милена Петрова и Георги Димитров и илюстрации на Весела Кучева. По време на събитието ще се открие и изложба с илюстрациите, която ще продължи до 17-ти май. Книгата ще представи Светлана Стойчева.
Метапаралелепипедоброяч на съновидения не е някакъв специален уред, изобретен от смахнатия учен, в когото се превръща човекът, седящ срещу теб в трамвая, само ако разгърнеш въображението си, вдъхновен от това, че можеш да го споделиш с някого, за когото също като теб, ежедневието развърта капака на познатото и решава да не се съобразява с него. Метапаралелепипедоброяч на съновидения е повече съвпадение, отколкото книга, инстантен разкош от наслаждението на наблюдаваното – споделено между двама, олицетворено от илюстрациите на трети.
Метапаралелепипедоброяч на съновидения е като сапунен мехур, пълен с мисли, идеи и видения. За него не можеш да имаш очаквания за трайност. Той е като мига, който идва и отминава, но някъде в пространството на вселенската памет оставя своя малък отпечатък, съзнавайки, че всеки от нас е малка точица в цялата все още незавършена картина. Сапунен мехур, спонтанно променящ формата си според въздуха и цветът си според пречупването на светлината. Пук.

* От 8-ми до 17-ти май в Cush.BAR ще имате възможност да закупите книгата, както и част от илюстрациите към нея, включени в изложбата.

Откриване: 8 май 2018 г, 20:00 ч.

Място: Cush.BAR, ул. Екзарх Йосиф 37

Закриване: 17 май 2018 г.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.