Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Международен ден на илюстрацията!

Скъпи колеги и приятели,

знаете ли, че до сега нямаше Международен ден на илюстрацията? Да, точно така, имаме на книгата, на авторското право, на художниците, но илюстрацията, както винаги, остава в страни от всички възможни и невъзможни погледи на бранша. Тази година от Центъра „Куентин Блейк“ са решили да поправят тази илюстраторска несправедливост с обявяването на 24 ноември за ден на илюстрацията. Решихме и ние да се включим в акцията и да провокираме себе си и вас с една поп-ъп онлайн изложба, която да покаже разнообразието от автори, стилове, илюстрации и възможности, които ние илюстраторите държим в ръката си под формата на молив, пен, четка, перо, химикалка или дори счупена клечка.

КАКВО И КАК ЩЕ НАПРАВИМ?

Изпратете ни ЕДНА ваша илюстрация на мейла – milena@bulgarian-illustration.com и напишете две ваши имена, име на творбата, година на създаване.

СРОК: 23 НОЕМВРИ 2023 г., 23:59 ч. 

Да, това е всичко! На 24 ноември ще споделим всички ваши творби във Facebook албум в нашата страница. Няма да селектираме творби (стига да не са крадени или да не нарушават правилата на Facebook), няма тематично ограничение, няма ограничения на медия, година, формат и предназначение. Представете творчеството си в ЕДНА илюстрация!

Очакваме ви и нека заедно дадем началото на първия Международен ден на илюстрацията.

– Милена
(Съюз на българските илюстратори)

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.