Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Международният ден на детето по време на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи

По традиция точно през уикенда програмата на Софийски международен литературен фестивал предлага интензивна, целодневна програма с разнообразни акценти и любопитни срещи, както за деца, така и за техните родители. Разговори, отворени работилници и ателиета по творческо писане са във фокуса, в който всеки може да припознае своите литературни „изкушения”. Запазете отсега 1-ви (събота) и 2-ри юни (неделя) за разходка между страниците на любимите детски книги, за оглеждане в цветовете на илюстрациите и впускане в приключенския дух на героите.

Международният ден на детето, 1-ви юни на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще започне в 10:15 с Ателие за книжни обложки, вдъхновено от изложба корици от Любен Зидаров, представено от издателство „Егмонт“. За бодрия дух на малките читатели и техните родители ще се погрижи Велиана Симеонова от блога „Двама с мама”. Към компанията ще се „присъединят” още Том Сойер, героите от „Островът на съкровищата” и още много любими литературни персонажи, с които заедно да създаде един незабравим книжен старт на празничния ден!

Програмата продължава със:

  • Среща разговор с Владимир Шишков и д-р Людмила Емилова, представена от издателство „Еуниката“;
  • „Магия или наука?“ със Стан и Стефи от 12:00, представена от „Егмонт “ ;
  • Срещата разговор с Мирослава Скарлату, гръцка писателка с български произход ще е от 14:00 ч.;
  • Следобедната програма в празничния 1-ви юни на фестивала продължава с Представяне на книгата на „Миш и Маш” от Анита Тарасевич с илюстрации на Надежда Кацарова от 15:00, в партньорство с издателство „Хермес”

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.