Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Милена Радева, Кристиян Терзиев, Илия Бояров

Милена Радева, чиято биография вече представихме, е създател и администратор на страницата „Българска илюстрация”, както и куратор на изложбата „Поколението Милениум – Илюстратори”. Изложбата има за цел да представи 30 млади български илюстратори, условно разделени в две направление – едните работят и живеят основно в чужбина, а другите са съвсем млади автори, които въпреки това, вече имат реализирани свои първи издания и проекти.

Изложбата се организира от сайтa „Българска илюстрация“ по покана на Софийския международен литературен фестивал, в партньорство с Национален център за книгата – НДК. Събитието е изцяло самофинансирано.

 

 

Кристиян Терзиев е роден през 1987 година в град София. До 2006 г. учи “Художествена обработка на метал” в Националната гимназия за приложни изкуства “Свети Лука”, гр. София, а през 2010 г. получава бакалавърската си степен от Националната художествена академия със същата специалност. В момента следва магистратура в катедра “Плакат и визуална комуникация” на НХА в класа на проф. д-р Иван Газдов и гл. ас. д-р Ненко Атанасов. От 2010 г. работи като графичен дизайнер на свободна практика по комерсиални и социални проекти.

Кристиян е автор на плаката на изложбата „Поколението Милениум – Илюстратори”.

 

 

Илия Бояров е роден през 1987 г. в София. Завършва НГПИ “Св. Лука” спец. “Метал”, а след това спец. “Метал” в Националната художествена Академия. В бакалавърската (2010 г.) си  и магистърска (2012 г.) степен негови преподаватели са проф. В. Минеков и проф. Б. Николов. През 2013 г. се завръща в Приложното училище, но този път като преподавател по Метал. Работи като скулптор още докато е студент, както по лични проекти така и в ателиетата на своите преподаватели. Като автор на свободна практика, с ясно изразен почерк и творчество, Илия Бояров работи с клиенти от България, Италия, Англия и САЩ. Негови творби са собственост на Художествените галерии в София, Велико Търново и Ахтопол и редица частни колекции.

Илия активно участва в организацията и аранжирането на експозицията.

 

 

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.