Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Мира Мирославова, Михаела Караджова, Надежда Кацарова

Мира Мирославова е родена през 1996 г. в София. През 2009 г. заминава за Англия, където завършва Манчестърската Академия в Манчестър с разширено изучаване на приложни изкуства и английска литература. През 2014 г. се приравнява към българската образователна система и завършва второ средно образование през 2016 г. Интересите ѝ се развиват тясно в илюстрацията и от 2013 г. работи като илюстратор в България на свободна практика и участва в редица конкурси и благотворителни каузи.

https://web.facebook.com/miramiroslavovaa https://www.instagram.com/miramiroslavova/

https://www.behance.net/miramiroslavova

Mира Мирославова “Краляm” 2017

 

Михаела Караджова или още Stalker Since 1993, е родена през 1993 г. на 9 декември в град Шумен, България. Още от първия ѝ ден е заобградена от музика и книги с илюстрация. Точно заради това поема по този път – занимава се с илюстрация, скейт-арт и графичен дизайн. Завърша „Плакат и визуална комуникация” в бакалавърската си степен. В момента следва магистратура в катедра „Книга и печатна графика“ в специалност „Илюстрация“. Нейните илюстрации са силно повлияни от музиката, живота, скейтбординга, циркът и модата.

Михаела Караджова “Midnight Rambler” 2017

Надежда Кацарова е родена 1990 г. в София. Завършва езикова гимназия, посещавайки рисувателния курс на художника Никола Ангелаков, който възпитава у нея обич към рисуването. Поради глупост (по нейни думи) кандидатства архитектура и прекарва 5,5 години от живота си в битка с правата линия, като междувременно не спира съвсем да рисува поне за приятели и за лично удовлетворение. Скоро след като се дипломира има късмета и щастието да се запознае с истински художници, които ѝ помагат да започне да рисува сериозно.

За момента има 1 издадена илюстрирана книжка на българския пазар и се очаква втора, от скоро работи в малко гейм студио и се включва в различни малки художествени проектчета.

Надежда Кацарова “На път” 2017

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.