Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

MORPH с изложба на илюстрации по време на „София диша“ 2017

from to
Scheduled Изложби Новини
Площад "Свети Александър Невски" Map

На 26 и 27 август ще се проведе втората част от тазгодишния фестивал за градска култура „София диша“ 2017. В рамките на програмата ще бъде представена и част от творчеството на художника Драгостин Киряков – MORPH. По образование архитект, по професия 3D артист, а по призвание – илюстратор, той ще представи пред публиката и гостите на фестивала една селекция от космически животни, изразяващи различни емоции, сблъскващи се с различни перипетии, като вид метафора на нашето ежедневие.

Илюстрации… може би не в онзи класически смисъл тясно обвързан с художествен текст и неговото стриктно следване, колкото илюстрации на самия себе си и света около нас.

„В свободното си време правя илюстрации, като те сами по себе си винаги са били неразделна част от мен, още от ранна възраст намерих за много вълнуващо рисуването и мисля почти никога не съм спирал, като винаги съм го използвал за отдушник, когато искам да избягам от реалността. Винаги ми е било много трудно да се изразявам с думи, затова предпочитам да го правя чрез някакво визуално изкуство, като оставям зрителя в повечето случаи сам да интерпретира това което вижда, въпреки че привидно нещата ми са доста лесно четливи винаги имат нещо по-дълбоко в тях, ако им отделиш достатъчно време може и да го намериш. Обикновено илюстрациите ми са продиктувани от някаква емоция или нещо което ми е направило силно впечатление, като галактиките са неразделна част от всяка от тях, тъй като всеки в себе си носи собствена такава мистична, необикновена, пълна с чудности.“ – сподели с нас художникът.

MORPH се включва във фестивала „София диша“ 2017 по покана на организаторите, а самото събитие вече седма поредна година успява да запази своята уникална концепция и мисия. Цялата програма можете да видите на техния сайт.

„Кои“
„Захарна торбеста летяща катерица“
„Кит“

 

No Comments

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.