Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Националният фестивал на детската книга в Сливен се отлага за юни

Националният фестивал на детската книга в Сливен се отлага за месец юни, съобщи пред репортер на БТА Росица Петрова, директор на регионалната библиотека „Сава Доброплодни“, които са организатори на културния форум. Така вместо от 11 до 13 май, фестивалът ще се състои от 9 до 11 юни.

Причина за отлагането са ограниченията, свързани с разпространението на COVID-19, като организаторите още в началото на годината са определили резервни дати за провеждане на фестивала. През 2020 година културното събитие се състоя през септември. Петрова обясни, че подготовката е в напреднала фаза, като предстои да бъдат разпечатани програмата и рекламните материали, в които фигурира датите. Тя изрази надежда, че гостите от чужбина няма да имат проблем с ограничения, заради коронавируса, че голяма част от тях са ваксинирани.

Различното в тазгодишното 23-то издание е, че освен събитията на живо, които ще бъдат предимно на открито, ще има и онлайн събития, както и дигитално представяне на случващото се. По думите на Петрова, интересът към фестивала се засилва, в конкурсите има силно участие и на деца от българските общности в чужбина.
Ежегодният фестивал е по инициатива на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация-Сливен, Асоциация „Българска книга“ и др.

Източник: БТА

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.