Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Нели Друмева, Омана Кацарска, Ралица Алексиева

Нели Друмева е родена през 1993 г. в град Русе, където и завършва НУИ “Проф. Веселин Стоянов” специалност “Рекламна графика”. Продължава обучението си в Националната художествена академия, специалност “Книга и печатна графика”, където в момента изучава магистърска програма “Илюстрация”.

Нели е татуист в “Мастилница” и художник на свободна практика със засилен интерес към уличното изкуство. Известно време работи в обастта на стенописта и декорацията в Модена, Италия.

Нели взима участие в множество изложби, две от които самостоятелни. Участва в български и международни фестивали за улично изкуство и графити. Има участие в съвместни печатни издания, а тази година наяве е първата илюстрирана от нея детска книга “Майстори на феи”.

 

https://www.facebook.com/nelysketches/

https://www.instagram.com/nelidrumeva.nely/

https://www.behance.net/nelynely

Нели Друмева “Триmе прасенца” 2015

Омана Кацарска е родена на 3 април 1994 г. в град София. Семейството ѝ е свързано с книгата и театъра – баба ѝ и леля ѝ са завършили Полиграфическия техникум. Баща ѝ e писател, а от страна на майка ѝ, която е преводач и журналист, има режисьор и актьори.

Завършва Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“, специалност „Графика“, където отделя внимание на композиции, съдържащи глаголически букви и арт книги. През 2013 г. е приета с конкурсен изпит в Национална художествена академия, специалност „Книга, илюстрация и печатна графика“ при доц. Николай Алексиев и проф. Стефан Груев. В момента е  магистър в специалност „Шрифт“ при доцент доц. д-р Илия Груев и проф. Тодор Варджиев.

Омана е художник на свободна практика с фокус върху илюстрацията, оформлението на книги и типографията. Реализирала е няколко издания на разнообразна тематика, едно от които е дизайна на поредицата „Детски шедьоври от велики писатели“ на издателство „Лист“. Работила е още с Дирекция „Култура“ на Столична община, издателства „Просвета“ и „Български писател“.

Behance: https://www.behance.net/OmanaKatzarska

Instagram: https://www.instagram.com/omanakatzarska/

Омана Кацарска “Исmория с панmофи” 2016

Ралица Алексиева е 12 клас в НУИИ „Илия Петров” специалност „Илюстрация“. Създава един редовен комикс „Tea Reflection” и множество кратки за конкурси и за удоволствие. В идеалния случай ще се занимава с анимация в бъдеще . Може да работи в различни стилове, въпреки че в момента на сърце са ѝ изчистени кубични илюстрации. Тя вярва, че с достатъчно работа всичко е постижимо и се надява да предаде това послание на колкото се може повече хора по света.

Ралица е най-младият илюстратор, представен в изложбата „Поколението Милениум – ИЛЮСТРАТОРИ“.

 

Ралица Алексиева “Home” 2016

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.