Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

„Облак, сянка“ – изложба на Капка Кънева

Scheduled Изложби Новини
Галерия "Ракурси" Map

Изложбата „Облак, сянка“ на илюстраторката Капка Кънева, включва голямоформатни фотографии на хартиени обекти, създадени за кориците на класически или съвременни литературни произведения. Графичната селекция обединява илюстрации към стихосбирки, както и поредица експерименти с пластиката на хартиените облаци, които занимават авторката напоследък.

Облаците присъстват в изложбата и под формата на пластични оригинали. Тях, заедно с други хартиени скулптури, публиката предстои да види за първи път.

Хартията, ножиците и насочената светлина, благодарение на която зрителят разчита пластиките и техните хвърлени сенки като рисунки, са основните изразни средства на художничката, която от няколко години преподава в Националната художествена академия.

По време на „Европейската нощ на музеите“, която ще се проведе на 19 май, Капка Кънева ще представи на своите най-малки почитатели и техните родители още един поглед към нейната работа. Ще могат да бъдат разгледани  висококачествени принтове на илюстрациите от книгата на Марк Твен „Съвет към малките момичета“, на издателство “Лист”, тиражирани в един-единствен, подписан от авторката екземпляр. Посетителите ще могат да се срещнат и разговарят с художничката.

Откриване: 10 май 2018 г., 18:30 ч.

Място: Галерия „Ракурси“, ул. Хан Крум 4А

Закриване: 26 май 2018 г.

Източник: FB event

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.