Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

ПЪРВА ЛИНИЯ | Разходка по плажа на Слънчев бряг – изложба

Scheduled Изложби Новини
“По отношение на имотите по морето е необходимо да се направят няколко важни уточнения. […] Съществена разлика има между имот с морска гледка и имот на първа линия. Терминът “първа линия” означава, че сградата е построена в непосредствена близост до плажната ивица и няма никакви други постройки между сградата и морето, така че нищо не пречи на прекия морски изглед от който и да е етаж на сградата.” (Bulgarian property services)
ПЪРВА ЛИНИЯ е поредица от рисунки и книга, които използват разходката като метод за опознаване на едно място и вглеждане в него. Те обхващат отсечката от северния до южния край на залива на Слънчев бряг, движейки се само по бреговата ивица.
Книгата е въображаем туристически пътеводител за този маршрут. В нея се изреждат всякакви елементи от пейзажа, в реда, в който се появяват по време на разходката. Сред тях са басейни, задължително във всеки хотел, изкушаващи панорами към морето, златист пясък, множество артефакти, скулптури, над 300 вида палми, изкуствени, но и естествени, алпинеуми, колони, тераси, арки, всички те от разнообразни исторически епохи.
Всички тези обекти и детайли от пространството заедно сътворяват един “музей” на открито, който е изграден от популярни образи на “идеалната” почивка. Този музей разказва и за момента във времето, когато всички тези образи се материализират на една крайбрежна ивица.
Изтовчник: FB event
Откриване: 16 март 2021 г., 17:00 ч.
Място: КО-ОП, бул. Янко Сакъзов №17
Закриване: 30 март 2021 г.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.