Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Праграмата в последния ден на „ВарнаЛит 2017“

Със среща с писателката Юлия Спиридонова, автор на книгите „Бъди ми приятел“, „Каква магия крие се в снега?“ и „Къде си, слънце“ в 10,30ч. в книжарницата на ФКЦ започва програмата на „ВарнаЛит 2017“ на 3-ти юни. От 11ч. в Социалната чайна писателката Зорница Христова представя „Най-опасните зверове в градската география“. От 11 ч. в арт зона „На тъмно“ започва видеоразговор с Джей Кристоф, автор на бестселър поредиците „Нивганощ“ и „Илумине“.

В същия час в зала 1 на ФКЦ  ще бъде комедийното шоу „Изкуството да бъдеш мързелив“ с Емил Конрад , платено събитие. В 13,30 ч. на Contemporary Space на ул. „Марко Балабанов“ №23 започва ателието „Да разкажем приказка с Камишибай“ с писателите Жечка Кираджиева и Нуша Роянова. От 16 ч. в книжарницата на ФКЦ е срещата с Тадей Голоб, автор на книгата „Златния зъб“, който е и запален планинар. От 17 ч. в Римски терми ще има презентация на средновековно облекло, бойна екипировка и оръжие, изработено от майсторите в „Чигот“, които ще разкрият средновековни бойни техники с меч и стрелба с лък .

От 18,30 ч. в Юнашкия салон започва косплей купон с костюми на любими герои и злодеи от книгите. На същото място от 20,30 ч. ще бъде и официалното закриване на детските и младежки литературни дни.

Източник: live.varna.bg

Снимка: Милена Радева

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.