Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Представяме: Яна Казакова

Яна Казакова

Дата и място на раждане: 11.10.1986 г., гр. Плевен

Образование: Магистър

Професионален опит: Работя на свободна практика и така имам свободата да подбирам проектите, за които ме търсят. Най-любими са ми тези свързани с деца, спорт и животни.

Изложби: Имала съм участия в различни изложби, но само една самостоятелна до момента („Молив“ в Soho). Не харесвам много подобен тип изяви, най-вече защото трябва да говоря пред публика.

Илюстрирани произведения: „Жирафът, който не се побираше в книжката“, поредицата „Истории от големия двор“ (Изчезналото слънце, Пътешествие до края на света), “Как царската дъщеря и юнакът спасили царството”

Любима илюстрирана книга? Много са, а и ако започна да изброявам няма да ми стигне мястото. Просто има много добри илюстратори, затова не мога да кажа и кой ми е любимият илюстратор. Ще дам за пример Ребека Дотремер, на която книжката „Принцеси“ скоро излезе на български.

Коя книга мечтаеш да илюстрираш? Мечтая да илюстрирам „Пипи дългото чорапче“… тя е една от най-любимите ми книжки, още от дете мечтаех да бъда като нея –  свободна да правя каквото поискам, да ходя на училище яхнала бял кон – хахахаха

Facebook/Instagram/Twitter page: facebook/YanaKazakovaIllustration

Баба Марта
Прилеп
Червеногръдка
Качулат синигер
Коледа
Семеен портрет
Лисица
„Истории от големия двор“
„Истории от големия двор“
„Жирафът, който не се побираше в книжката“,

 

One Comment

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.