Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Представяме: Владислава Василева

Продължаваме с тематичното представяне на автори и тъй като месец февруари някак така предразполага към нашата тема, ще ви представим няколко художника, които изработват картички: Започваме с…

Владислава Василева

Образование:  Завърших  31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ през 2019г., а в момента изучавам графичен дизайн.

Професионален опит: Професионално се занимавам с фотография. Декорите в студиото изработвам сама, като ги рисувам върху големи платна.

Изложби/проекти/награди/участия:

Участвала съм в различни училищни конкурси и благотворителни базари. Към момента имам доста проекти, основно плакати и брошури.

Какво всъщност означава да правиш картички? Разкажи ни за твоя процес.

Да правиш картички не е толкова лесно. На първо място ми е необходимо вдъхновение, за да може да изработя картичката с любов. След това – идея и материали, с които да я реализирам. Творческото мислене и въображението също са неделима част от процеса. Без значение колко е часа – дали е два или три през нощта, ако имам ясна идея ставам от леглото и започвам да творя.

Картичката илюстрация ли е? В днешно време има много различни видове картички. Аз мисля, че илюстрацията е част от картичката. Тя е основата, придава цвят, лично отношение, тя ни  „говори“, онагледява и допълва текста написан в картичката.

Картичка за какво събитие/повод си мечтаеш да създадеш? Обичам да правя всякакви картички, но определено бих искала да създам картичка за благодарност към ветеринар. Да, обичам животните и мисля, че това би било една чудесна картичка!

Какво най-често хората НЕ знаят за направата на една картичка? Според мен, хората не знаят за удовлетворението което ми доставя самият процес на изработка. Питали са ме „Не ти ли омръзва да правиш едно и също?“ – Не, не ми омръзва, отговарям, защото всяка картичка е различна и уникална сама по себе си. Във всяка съм вложила различно чувство, време и начин на изработка. За мен е удоволствие да правя картички – емоцията, да създам нещо и с него да зарадвам някого е неописуема.

Любими примери, които са те вдъхновили в твоята работа? 

Моето вдъхновение идва от събития, случки, емоции и най-вече от близки хора!

Facebook/Instagram/Twitter page:

https://www.facebook.com/VladiArtbg

https://www.facebook.com/FantasiaPhotography

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.