Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

„Призраците“ – изложба на Дияна Нанева

Scheduled Изложби Новини
Gifted Sofia Map

Едва ли става въпрос за онези типични призрачни истории, които са ни спирали да влезем в изоставената къща или да минем през неосветената част на коридора в детството. С времето и опитът „да те преследват призраци“ придобива друг смисъл. Дали става дума за неизказаното, онова което не е могло да бъде преживяно, непоправеното, въпросите без отговор, превъртането на лентата и всички възможни начини, по които е можело да мине по-добре, по-леко, по-безболезнено, възможностите и спектърът е голям, за нещата,които обитават задния двор на ума. Разбира се,че признанието е болезнено, а всеки замесен заслужава своята анонимност.

Призраците от тази поредица са неразпознаваеми, всеки от тях е покрит и намерил своя начин да заблуди за себе си, за отсъствието на собственото си тяло и същност. Тяхното преследване е тихо, понякога са част от пейзажа, понякога са като лошото време, понякога са единственото нещо,което ще ме погълне за денят, понякога ще се надявам да спрат да ме преследват и да ме заблуждават.

Изложбата включва рисунки смесена техника, съчетание между традиционно и дигитално рисуване,реализирани по време на множество пътувания, рано сутрин и късно вечер,вдъхновени от реални случки и събития от най-актуалната част от визуалният дневник на Functional Neighbour.

Откриване: 5 юли 2018 г., 19:00 ч.

Място: Gifted Sofia, ул. Иван Денкоглу 24

Закриване: 17 юли 2017 г.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.