Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Пролетен базар на книгата 2021 в снимки

На 31 май 2021 г., в парка пред НДК, започна тазгодишния Пролетен базар на книгата. Под шатрите на АБК са се сгушили близо 120 български издатели. Официалното откриване бе от 16:00 часа в „жълтата шатра“ на Литературния кът, вляво от „Войнишкия лъв“, на което Министърът на културата проф. Велислав Минеков и Десислава Алексиева от АБК дадоха начало на културната програма.

Тазгодишният Пролетен базар на книгата ще се проведе под мотото „9% ДДС върху книгите за по-четяща и по-образована нация”. В едноименна дискусия на 2 юни от 11:00 часа на Литературния кът експерти от бранша ще разговарят за ефектите от намалената ставка на ДДС върху книгите и защо е важно тя да се превърне в постоянна. Модератор ще бъде Тереза Захариева от bTV Radio Group, а ние също ще сме на място, за да ви направим част от дискусията.

АБК напомнят, че всички посетители на Пролетния базар на книгата ще имат възможност да подпишат петицията, с която издатели и книжари призовават обществото да подкрепи запазването на по-ниска ставка на ДДС върху книгите като постоянна мяркаПетицията, инициирана от Асоциация „Българска книга”, вече е достъпна онлайн тук и може да бъде подписана от всеки, който желае да подкрепи книгите и четенето.

Снимки: Милена Радева

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.